Forløb for børn

 

Vi tilbyder forløb for skoleklasser og mindre grupper af børn, i samarbejde med deres lærere.

Vi tilbydere desuden kurser for lærere i at undervise i grundfølelser. Forløbene er baseret på læren om vores grundfølelser, som den er formuleret af Arne Olsen.

Materiale i forløbene er fire arbejds- og dialogbøger for børn og deres voksne om Angst, Vrede, Sorg og Glæde.

 

Forløb om grundfølelser i 0.C.

I januar 2018 besøgte vi 0.C på Susåskolen i Næstved en gang om ugen i fem uger for at formidle viden om grundfølelser og lære af børnene. Det var et forunderligt og givende forløb, udviklet og afholdt i tæt samarbejde med klassens kompetente lærer, Susanne Larsen.

Læs beskrivelse og evaluering af forløbet.

Vigtige deltagere i forløbet var også de fire sokkedukker Angst, Vrede, Sorg og Glæde, som bor i en rød kuffert på hjul. Sokkedukkerne formidler, at vores grundfølelser er vores indre signalsystem, der giver os besked om en handling, når de kommer på besøg.

Angst – opmærksomhed Vrede – markere grænser Sorg – give sig selv omsorg

Den fjerde følelse – Glæden – kommer som en naturlig konsekvens, når vi handler på de andre følelser.

Til hver af de fire følelser hører en fortælling i form af en arbejds- og dialogbog med plads til børnenes egne tegninger – 4 pixibøger til hvert barn. En ny fortælling er blevet læst op fra gang til gang, og børnene har arbejdet videre med fortællinger og tegninger sammen med deres lærer og har haft bøgerne med sig hjem.

Hvert besøg har blandt andet indeholdt dialog med børnene, rollespil med børnenes egne eksempler og erfaringer, tegneopgaver, hvor børnene har tegnet, hvad omsorg er for dem, og hvordan de skaber glæde for sig selv. Desuden øvelser i kropsbevidsthed og små meditationer. Imellem hvert besøg har børnene arbejdet videre sammen med deres lærer. De har lavet deres egne sokkedukker, tegnet og snakket om følelser.

Idéen er udviklet i et samarbejde med Kristina Buk, der er ophavskvinde til ideen om sokkedukkerne og har skrevet de fire arbejds- og dialogbøger om Angst, Vrede, Sorg og Glæde.

Omtale

 

”Det har vist mig min egen styrke og forståelse for, at det er mig, der skaber forandringen – det er mine valg, der skaber mit liv.”

/Th

 

”Jeg kan varmt anbefale Mentalhygiejnisk Træning, hvis man virkelig ønsker at ændre noget, og ikke bare vide noget om at ændre noget.”

/Kristina

Læs flere udtalelser

Vil du vide mere?

Få tilsendt gratis uddrag af bogen Dine valg er dit liv - hvordan vælger du? og modtag nyt om kurser, udgivelser og foredrag