Skribent

Af Mette Dinesen

Hvad er empati?

Jeg er flere gange blevet spurgt: Men hvad med empatien, Mette? Kan vi så slet ikke gøre noget for hinanden længere? Jo, det kan vi, og langt mere vidtrækkende, end vi almindeligvis forestiller os. Jeg skelner imellem en overfladisk empati og en dybere. Den overfladiske empati er velment, ja, men den bygger mere på forestillinger om, hvad vi bør være og gøre for andre end den medfølelse, der kommer fra hjertet. Jeg kan skrive om overfladisk empati, fordi jeg kender den fra mig selv. Jeg gjorde brug af den i en grad, så jeg forsømte at være og gøre for mig. Den dybere empati, empatien fra hjertet, flyttede ind hos mig, da jeg fik opøvet empatien med mig selv. Da jeg ikke længere forsøgte at være noget fra andre for at ‘være noget’. Men derimod oplevede mig forbundet med andre mennesker og der igennem kunne føle med dem. Det lod sig kun gøre, fordi jeg havde lært kærligheden til mig selv at kende.

 

0 kommentarer

Omtale

 

”Jeg kan varmt anbefale Mentalhygiejnisk Træning, hvis man virkelig ønsker at ændre noget, og ikke bare vide noget om at ændre noget.”

/Kristina

Læs flere udtalelser

Vil du vide mere?

Få tilsendt gratis uddrag af bogen Dine valg er dit liv - hvordan vælger du? og modtag nyt om kurser, udgivelser og foredrag